Potlač tričiek a textilu

Priama potlač na textil

Staňte sa jedinečným vďaka vlastnej potlači. Je to skvelý nástroj na propagáciu a odlíšenie sa od konkurencie. 
Ponúkame rôzne spôsoby potlače oblečenia, pričom potlač je vhodné realizovať na tričká, detské body, mikiny, košele, tašky, vaky, vankúše, plachty, čiapky a šiltovky, bundy, nohavice a ďalšie typy oblečenia. Vlastnú potlač oblečenia ocenia nároční jednotlivci, malé firmy, ale aj veľké spoločnosti.
Sublimačná tlač
FLEX a FLOCK potlač
Sieťotlač
Digitálna potlač

Ako prebieha spolupráca ?

1. Kontaktujte nás

Vyplňte formulár so záujmom o cenovú ponuku.

2. Dohodneme sa

Dohodneme si cenu a podmienky spolupráce.

3. Potlač predmetov

Výroba a potlač predmetov ktoré sme si dohodli.

4. Dodanie

Predmety posielame poštou alebo vám ich v okolí Dubnice nad Váhom osobne donesieme.

1
2
3
4

Aká je približne cena ?

Ponúkame vám tie najdostupnejšie tričká s potlačou na trhu! Potlač tričiek za 7€/ks (Komplet aj s tričkom) pri minimálnej objednávke 30 ks. Koncová cena závisí na zložitosti potlače a počte kusov.  Vyplňte formulár o cenovú ponuku a my vám bezplatne vypracujeme cenovú ponuku

Sublimačná tlač

Sieťotlač je technológia tlače, ktorá sa používa na nanášanie farby na textilné látky. Pri sieťotlači sa používa sieťovinová šablóna, ktorá sa naplní farbou a potom sa pritlačí na látku. Sieťotlač je vhodná pre tlač na látky s hrubšou štruktúrou a vlnou, ako sú napríklad bavlnené tričká.

Výhodou sieťotlače je, že umožňuje tlačiť farebné obrazy s jemnými detailmi a vysokým rozlíšením. Tiež nevyžaduje žiadne špeciálne nástroje na výrobu fólií alebo platní, ako je tomu pri iných technológiách potlače. Sieťotlač môže byť menej odolná ako napríklad flex alebo flock, ale stále sa považuje za kvalitnú voľbu pre potlač tričiek a iného textilu

Výhody sublimačnej tlače

Vysoká kvalita tlače

Sublimačný proces umožňuje presné a detailné reprodukovanie obrazu s vysokou kvalitou, čo je vhodné najmä pre farebné fotografické tlačiarenské produkty.

Rýchly proces

Samotný proces sublimačnej tlače je relatívne rýchly, čo umožňuje efektívne a rýchle výrobné cykly.

Nízke náklady na výrobu menších sérií

Sublimačná tlač je vhodná aj pre výrobu menších sérií personalizovaných produktov bez nutnosti veľkých nákladov na výrobné zariadenia.

Široká škála produktov

Sublimačná môže byť použitá na širokú škálu produktov, vrátane odevov, šál, vreckov, pohárov, podložiek na poháre, puzzle a ďalších personalizovaných darčekov.

Nevýhody sublimačnej tlače

Obmedzený výber materiálov

Sublimačná tlač je vhodná pre syntetické materiály, ako sú polyesterové tkaniny, keramika a niektoré polymérové povrchy. Nie je však ideálna pre tlač na bavlnených alebo iných prírodných materiáloch, pretože nezanecháva trvalé farby.

Nízka účinnosť tlače na tmavých farbách

Sublimačná tlač má obmedzenú schopnosť tlače na tmavých farbách. Farby sú transparentné, takže ak je podklad tmavý, môže to ovplyvniť výslednú farbu tlače.

Nemožnosť tlače na všetky časti produktu

Niektoré produkty môžu mať ťažko dostupné alebo zakrivené povrchy, čo môže obmedziť možnosti tlače na celý povrch produktu.

FLEX a FLOCK potlač

Flex a flock sú technológie, ktoré sa používajú na potlač tričiek. Flex je druh vodotesnej farebnej potlače, ktorá sa používa na bavlnené, syntetické a zmiešané tkaniny. Je vhodná pre potlač jemných detailov a písma. Potlač flexu je odolná proti vyblednutiu a má dlhšiu životnosť ako bežná potlač.

Flock je druh potlače, pri ktorej sa na látku nanáša vlákno z mikrovlákien, ktoré sa potom zahreje a prenesie na látku. Výsledkom je mäkká, pri dotyku hodvábna vrstva, ktorá vyzerá ako hladký samet. Flock sa používa na potlač hrubších aj jemnejších motívov a môže sa použiť na bavlnené, syntetické alebo zmiešané tkaniny.

Obidve technológie sú kvalitné a odolné, takže si môžeš byť istý, že potlač na tričkách vydrží dlho a zostane krásna. Je však dôležité mať na pamäti, že obidve technológie vyžadujú špeciálne nastavenie priameho tlačového stroja, takže nie každý tlačiarenský podnik ich môže ponúknuť.

Výhody FLEX a FLOCK potlače

Výhodná cena malých dávok

Proces flex tlače je relatívne rýchly a jednoduchý. Je vhodný pre malé aj veľké objemy tlače.

Vysoká kvalita tlače

Sublimačný proces umožňuje presné a detailné reprodukovanie obrazu s vysokou kvalitou, čo je vhodné najmä pre farebné fotografické tlačiarenské produkty.

Odolnosť

FLEX a FLOCK tlač je veľmi odolná voči opotrebovaniu a praniu. Farby sa držia na povrchu materiálu a neodlupujú sa ani po dlhšom čase.

Nevýhody FLEX a FLOCK potlače​

Nemožnosť tlače malých detailov

FLEX a lFLOCK tlač môže mať obmedzenia pri tlači extrémne malých detailov alebo tenkých liniek kvôli hrúbke materiálu.

Obmedzená farebná variabilita

FLEX a FLOCK potlač môže mať obmedzenú farebnú variabilitu v porovnaní s inými tlačovými technikami. Farba je obvykle obmedzená na farby materiálu samotného a nie je možné dosiahnuť širokú škálu farebných efektov.

Sieťotlač

Sieťotlač na textil je tlačový proces, ktorý sa používa na aplikáciu farebných vzorov, obrázkov, log a textu na textilné materiály, ako sú tričká, mikiny, šaty, tašky a ďalšie odevné výrobky. Tento proces je založený na vytvorení tlačovej šablóny pomocou jemnej sieťky, ktorá je napnutá na rám a prenesená na povrch textilu.

Prvý krok v procese sieťotlače je vytvorenie tlačovej šablóny. Táto šablóna je vytvorená pomocou špeciálneho fotosenzitívneho materiálu, ktorý sa aplikuje na sieťku a vystavuje sa svetlu s požadovaným dizajnom. Po vyvolaní sa vytvorí šablóna, kde svetlo vytvára otvory v materiáli podľa dizajnu.

Nasleduje aplikácia farby na tlačovú šablónu. Farba sa nanáša na vrchol šablóny a pomocou stroja s rakievkou sa rovnomerne vtlačí do tkaniny cez otvory vo šablóne. Každá farba v dizajne vyžaduje samostatnú tlačovú šablónu a každá farba je aplikovaná samostatne.

Po dokončení tlače sa tkanina prenesie do sušičky, kde sa farba fixuje teplom a prenesie do textilu. Tým sa zaručí trvanlivosť tlače a odolnosť voči praniu a opotrebovaniu.

Sieťotlač na textil umožňuje dosiahnuť vysokú kvalitu tlače s ostrými detailmi a žiarivými farbami. Je to obľúbená voľba pre tlač textilných výrobkov vo veľkom, ako aj pre personalizované a špeciálne objednávky. Tento proces je široko využívaný v odvetviach ako móda, reklama, šport a mnoho ďalších.

Výhody sieťotlače

Vysoká trvanlivosť

Sieťotlač poskytuje výsledky s vysokou odolnosťou voči opotrebovaniu a praniu. Farby zostávajú žiarivé aj po mnohých cykloch prania, čo zaručuje dlhodobú trvanlivosť tlače.

Široká škála farebnosti

Sieťotlač umožňuje použitie veľkého množstva farieb a farebných efektov, čo umožňuje presné zobrazenie návrhov a dizajnov s bohatými farebnými schémami.

Univerzálnosť materiálov

Sieťotlač môže byť použitý na rôzne textilné materiály, vrátane bavlny, polyesteru, mikrovlákna a ďalších, čo umožňuje širokú škálu aplikácií od odevov cez reklamné materiály až po športové oblečenie.

Nevýhody sieťotlače

Vysoké náklady na prípravu

Proces prípravy sieťotlače zahŕňa vytvorenie tlačových šablón pre každú farbu a dizajn, čo môže byť časovo náročné a finančne nákladné.

Digitálna potlač na textil

Digitálna potlač na textil je moderná tlačová technika, ktorá umožňuje priamy prenos farebných obrázkov, vzorov a dizajnov na textilné materiály pomocou digitálnej tlačovej technológie. Tento proces eliminuje potrebu vytvárania tlačových šablón a umožňuje tlač širokého spektra farebných a detailných dizajnov s minimálnymi obmedzeniami.

Hlavným prvkom digitálnej potlače na textil je digitálna tlačová technológia, ktorá umožňuje priamu aplikáciu farby na textilný substrát. Proces začína prípravou digitálneho dizajnu na počítači, ktorý je potom prevedený do tlačového softvéru. Tento dizajn sa potom prenáša na digitálny tlačový stroj, ktorý aplikuje farby priamo na povrch textilu.

Digitálna potlač na textil umožňuje tlač obrázkov s vysokým rozlíšením a žiarivými farbami, čo zabezpečuje vynikajúcu kvalitu tlače. Tento proces tiež umožňuje tlač detailných dizajnov a farebných prechodov, čo je často ťažké dosiahnuť inými tlačovými technikami.

Výhody digitálnej potlače

Vysoká kvalita tlače

Digitálna potlač umožňuje dosiahnuť vysokú kvalitu tlače s ostrými detailmi, jasnými farbami a hladkými farebnými prechodmi.

Nízke náklady na malé série

Pre tlač malých sérií textilných výrobkov je digitálna potlač ekonomická voľba, pretože nevyžaduje vytváranie drahých tlačových platov a šablón.

Flexibilita dizajnu

Tento proces umožňuje tlač širokého spektra dizajnov a vzorov, čo zahŕňa aj personalizované výrobky a malé série s rôznymi motivmi.

Nevýhody digitálnej potlače

Obmedzená trvanlivosť

Farby používané pri digitálnej potlači nemusia mať rovnakú trvanlivosť ako farby používané pri iných tlačových metódach. Po niekoľkých cykloch prania sa môžu farby vyblednúť alebo stratiť intenzitu.

Vyššie náklady na veľké série

Pri tlači veľkých sérií textilných výrobkov môžu náklady na digitálnu potlač byť vyššie ako náklady na iné tlačové metódy, ako je napríklad sitotlač.

Ešte nemáte vlastné tričko ?

Naše realizácie

Pošlite nám správu

Už len kúsok od cenovej ponuky
Sme radi že ste si vybrali nás.

Vyplňte prosím nasledovný formulár a čoskoro vás budeme kontaktovať s cenovou ponukou.

Textil si môžete vybrať na stránke Malfini alebo vám vieme odporučiť. 

Dodatočné informácie
Formulár